25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTraian Băsescu: Mărirea reală a pensiilor e de 3,5%

Traian Băsescu: Mărirea reală a pensiilor e de 3,5%

Traian Băsescu bagă PNL și PSD în aceeași oală atunci când vine vorba de promisa majorare a pensiilor. Dacă social-democrații au anunțat o creștere cu 40% știind că nu au bani, liberalii promit acum o indexare cu 14% care, însă, în cifre reale este de doar 3,5%.

„Ce mă supără pe mine? Că mint la fel (n.red. PNL) ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, cei din PNL nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun: v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%. În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de doar 3,5%.”, a calculat Traian Băsescu, într-o intervenție la România TV, citat de News.ro.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat ca ultimă variantă de indexare a pensiilor începând cu 1 septembrie o creștere cu 14%, după ce inițial spunea că bugetul nu-și permite o majorare mai mare de 10%. Valoarea punctului de pensie pentru ultimele patru luni ale anului ar urma să fie de 1.442 lei (față de 1.265 lei în prezent) iar pensia minimă să crească de la 704 lei la 800 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă