14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentTragedie în Galați! Un bărbat a fost ucis de câinele unui vecin....

Tragedie în Galați! Un bărbat a fost ucis de câinele unui vecin. Nepoata acestuia a fost și ea mușcată

Un bărbat de 47 de ani din judeţul Galaţi a fost omorât de câinele unui vecin, care face parte din rasa Amstaff, pe care venise să îl hrănească.

De asemenea, nepoata victimei, o fată în vârstă de 14 ani, a fost şi ea muşcată de câine, pentru îndepărtarea animalului poliţiştii folosind spray lacrimogen.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, duminică seara, de către un bărbat de 50 de ani, cu privire la faptul că într-o curte din satul Roşcani, comuna Băneasa, fratele său, în vârstă de 47 de ani, este inconştient şi nu poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

„La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti şi un echipaj medical de la Ambulanţă, care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi.

Din verificările preliminare efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că proprietarul imobilului şi al câinelui lăsase în grija bărbatului de 47 de ani, gospodăria şi sarcina de a hrăni animalele pe care le deţine, de aproximativ 3 ani, timp în care a fost plecat de acasă la muncă.

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte.

Potrivit polițiștilor, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, conform art.12 alineat 1, din OUG 55/2002, a infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă