28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentTraficanții de droguri, percheziționați. Cinci persoane au fost arestate

Traficanții de droguri, percheziționați. Cinci persoane au fost arestate

La data de 11 noiembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au decis reținerea a cinci persoane pentru o perioadă de 24 de ore. Acești inculpați sunt supuși cercetărilor în legătură cu presupusele infracțiuni de trafic de substanțe narcotice de mare risc și posesie ilicită a acestora în scopul consumului personal.

„La data de 11.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul  Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 5 inculpați, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu. 

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2022 – 2023, au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cristal (3-CMC), către mai mulți  consumatori, în special din județul Mureș.

În  noaptea de 10/11.11.2023, 4 dintre inculpați au fost prinși în flagrant,  în timp ce vindeau o cantitate de drog de mare risc (cristal).

Ulterior, au fost puse în aplicare  15 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe cantități de substanță cu conținut de 3 CMC (cristal), telefoane mobile, grindere, cântare de înaltă precizie și alte mijloace de probă. 

În cursul  zilei de 12.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș. 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi  Regele Ferdinand I ”Sângeorgiu de Mureș”.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă