1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialMeteoTrafic în condiții de iarnă, în zona Maramureșului. Strat consistent de zăpadă

Trafic în condiții de iarnă, în zona Maramureșului. Strat consistent de zăpadă

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarn.

Stratul de zăpadă a ajuns în Munţii Pietrosul Rodnei la 75 de centimetri, a informat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), Dan Bucă, citat de Agerpres.

“Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi uscat. Sunt sectoare în zona de munte cu partea carosabilă curată şi umedă, respectiv curată şi parţial umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat cinci tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Sunt tronsoane de drumuri care au partea carosabilă curată şi parţial umedă. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu două utilaje şi au răspândit 22 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Vizibilitatea în trafic este optimă”, a spus Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura, sâmbătă dimineaţa, până la 75 de centimetri la staţia meteo Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, a mai precizat Dan Bucă.

De asemenea, temperatura cea mai scăzută, de minus 6 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo alpină Iezer.

La pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş(AIM) a fost înregistrată o temperatură de 3 grade, un cer acoperit şi vânt de 8 km/h din direcţia est, sud-est. Toate zborurile interne şi externe decurg în condiţii normale.

Conform aceleiaşi surse, în zonele joase din judeţul Maramureş se semnalează ceaţă, cerul este acoperit, iar vântul sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona de munte.

“Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă”, a mai precizat Dan Bucă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă