23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăȘtirile zileiTrafic de droguri la festivalul de la Băile Tușnad, la care a...

Trafic de droguri la festivalul de la Băile Tușnad, la care a fost prezent și premierul ungar

Polițiștii antidrog de la Tâgu Mureș au întocmit mai multe dosare penale pentru deținere de droguri la Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească „Balvanyos”, care a avut loc la Băile Tușnad. La eveniment a fost prezent și premierul Ungariei, Viktor Orban.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 19 – 23 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș au acționat pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în orașul Băile Tușnad, cu ocazia desfășurării Universității de Vară şi Taberei Studenţești „Balvanyos”.

Polițiștii au constatat cinci infracțiuni de deținere de droguri, în vederea consumului propriu, fiind depistate cinci persoane, toate din județul Harghita, care aveau diferite cantități de cannabis, dar și ecstasy, acestea din urmă fiind considerate stupefiante de mare risc, scrie gandul.ro.

Drogurile, spun anchetatorii, ar fi fost destinate atât comercializării în cadrul festivalului, cât și în vederea consumului propriu.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă primul ministru al Ungariei, Viktor Orban și alți oficiali veniți din Ungaria, reprezentanți ai UDMR, între cate Kelemen Hunor, președintele partidului, dar și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației și Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă