4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSocialEvenimentTrafic de droguri de mare risc la Craiova. DIICOT a intervenit

Trafic de droguri de mare risc la Craiova. DIICOT a intervenit

La data de 16.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

“La data de 16.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, a deținut și comercializat, în mod repetat, droguri mare risc (cocaină), pentru sume cuprinse între 1.000 și 1.200 lei.

Interacțiunea inițială cu clienții se realiza prin intermediul unor aplicații criptate, iar după stabilirea cantității (de drog de mare risc)  și  a prețului, tranzacția se efectua în mod direct.

În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, a dispus  arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...
Ultima oră
Pe aceeași temă