31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTot mai multe proteste în Grecia, în timp ce șeful de gară...

Tot mai multe proteste în Grecia, în timp ce șeful de gară responsabil de accidentul feroviar a fost închis

Sunt tot mai multe proteste în Grecia, iar șeful de gară responsabil de accidentul feroviar de săptămâna trecută a fost închis.

Un angajat feroviar grec a fost închis duminică în așteptarea procesului pentru un accident de tren mortal care a ucis cel puțin 57 de persoane, în timp ce grecii ardeau de furie din cauza celui mai grav dezastru feroviar din istoria țării, potrivit Reuters.


Bărbatul a fost arestat la doar câteva ore după ce un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă, ucigând cel puțin 57 de persoane și rănind mai multe.


Bărbatul în vârstă de 59 de ani era șef de gară, dar numele lui nu poate fi cunoscut, în conformitate cu legea greacă.


El se confruntă cu multiple acuzații de la perturbarea transportului și până la punerea unor vieți în pericol.

Mai multe proteste au curpins Grecia, iar șeful de gară a fost închis, fiind audiat timp de șapte ore în fața unui magistrat


El a fost audiat timp de șapte ore în fața unui magistrat înainte de a fi reținut. Avocatul său a vorbit în afara tribunalului.


„ Acuzatul a spus totul, a spus adevărul, este devastat. A spus exact ce s-a întâmplat fără să se teamă că vorbele lui îl vor face să poarte mai multă responsabilitate. Dacă din cele spuse de el există dovezi care constituie infracțiuni penale împotriva lui, acest lucru justiția îl va decide.”


Între timp, au izbucnit ciocniri între poliție și manifestanți în capitală, după ce mii de oameni s-au adunat pentru a protesta legat de acest accident.


Videoclipul îi arăta pe demonstranți aruncând obiecte, inclusiv bombe cu benzină, către polițiștii care au răspuns cu salve de gaze lacrimogene.


Anterior, aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat într-o piață din Atena pentru a-și exprima simpatia pentru viețile pierdute și pentru a cere standarde de siguranță mai bune în rețeaua feroviară. S-au lansat zeci de baloane negre în aer și s-au pictat sloganuri de protest pe pământ.


Lucrătorii feroviari, care s-au alăturat și demonstrației, spun că rețeaua feroviară a țării a scârțâit din cauza reducerii costurilor și a investițiilor insuficiente, fiind o moștenire a crizei debilitante a datoriilor a Greciei din 2010-2018.


Prim-ministrul Greciei, care a pus accidentul pe seama erorii umane, a recunoscut că decenii de neglijență au contribuit la dezastru.

Protestele cresc în intensitate după accidentul de tren din Grecia

Protestele au crescut în intensitate după accidentul de tren din Grecia ce a făcut peste 57 de morți și sute de răniți.

Ciocniri au izbucnit vineri în fața parlamentului grec, în urma unei demonstrații din cauza coliziuni mortale a trenului ce lega Atena de Salonic și care a provocat moartea a cel puțin 57 de persoane, conform Reuters.

Unii protestatari au aruncat cocktail-uri Molotov și petarde în poliția din afara clădirii. Ofițerii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Ciocniri similare au fost văzute și în orașul Salonic, după ce mii de oameni au mărșăluit în semn de protest, ținând pancarte care în engleză se traduceau prin: „PROFITUL LOR – MORȚII NOSTRI”.
La începutul zilei, familii și prieteni, îmbrăcați în negru, stăteau în fața unei biserici din Katerini, lângă sicriul unei mame de 34 de ani, ucisă în cel mai mortal accident de tren din Grecia.
A fost prima înmormântare cunoscută după accidentul de marți seara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă