13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialToate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin sunt obligați să ofere detalii privind compoziția vinului. Această informație nu va fi prezentată în mod tradițional, ci prin intermediul unui cod QR, deasupra căruia va fi scris cuvântul “Ingrediente”.

Cod QR pentru sticlele de vin

Vinurile care au fost deja produse și etichetate fără codul QR vor putea fi comercializate până când stocurile existente se epuizează, în conformitate cu noile reglementări.

“Există şi un dezavantaj în ceea ce priveste un timp destul de scurt in implementarea acestor norme şi bineînţeles cantităţile pe care le avem pe stoc şi demersurile pe care urrmează să le facem,” transmite Ivona Dobre, director general cramă, potrivit observatornews.ro.

Piața locală a băuturilor alcoolice, în special a vinului, în România, are o valoare aproximativă de 2 miliarde de lei. Anual, țara produce în jur de 4,5 milioane de hectolitri de vin, plasându-se pe locul 12 în lume în clasamentul celor mai mari producători. Principalele poziții în acest clasament sunt ocupate de Italia, Franța și Spania.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă