-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeȘtirile zileiTikTok urmează se închidă! "Utilizarea abuzivă", unul dintre argumente

TikTok urmează se închidă! “Utilizarea abuzivă”, unul dintre argumente

Nepal a anunțat că va interzice aplicația TikTok, deținută de chinezi, menționând că armonia socială și bunăvoința sunt perturbate de “abuzul” aplicației și există o cerere din ce în ce mai mare, transmtie Reuters.

TikTok, deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a fost deja interzisă parțial sau complet de alte țări, multe dintre acestea invocând probleme de securitate.

În Nepal au fost înregistrate peste 1.600 de cazuri de infracțiuni cibernetice legate de TikTok în ultimii patru ani, conform rapoartelor media locale.

Ministrul nepalez al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Rekha Sharma, a declarat că decizia de a interzice TikTok a fost luată în cadrul unei ședințe de cabinet care a avut loc luni, 13 noiembrie 2023.

“Colegii lucrează la închiderea aplicației din punct de vedere tehnic”, a declarat Sharma pentru Reuters.

Președintele Autorității de Telecomunicații din Nepal, Purushottam Khanal, a declarat că furnizorilor de servicii de internet li s-a cerut să închidă aplicația.

“Unii s-au conformat, în timp ce alții o vor face în cursul zilei de astăzi”, a declarat Khanal pentru Reuters.

Liderii opoziției din Nepal au criticat această măsură, afirmând că îi lipsește “eficiența, maturitatea și responsabilitatea”.

“Există multe materiale nedorite și pe alte platforme de socializare. Ceea ce trebuie făcut este să le reglementăm și nu să le restricționăm,” a declarat Pradeep Gyawali, fost ministru de externe și un lider înalt al Partidului Comunist din Nepal (Marxist-Leninist Unified).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă