16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăEconomieTesla va concedia peste 10% din personal la nivel global

Tesla va concedia peste 10% din personal la nivel global

Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, se arată într-o notă internă consultată luni de Reuters, în contextul în care se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu intensificarea războiului prețurilor pentru vehiculele electrice (EV).

Într-un semn de instabilitate și mai mare pentru producătorul de vehicule electrice, vicepreședintele senior al Tesla, Drew Baglino, responsabil cu dezvoltarea bateriilor, și Rohan Patel, vicepreședinte pentru politici publice și dezvoltarea afacerilor, și-au anunțat luni plecarea din companie pe X.

Baglino a fost unul dintre cei patru membri din echipa de conducere a Tesla, care figurează pe site-ul de relații cu investitorii al companiei, printre care se numără și directorul general Elon Musk. Într-un răspuns la nota lui Baglino pe X, Musk i-a mulțumit executivului pentru munca sa. “Puțini au contribuit la fel de mult ca tine”, a spus Musk.

Cel mai mare producător auto din lume, potrivit valorii de piață, avea 140.473 de angajați la nivel global la data de decembrie 2023, arată cel mai recent raport anual al său. Memorandumul nu a precizat câte locuri de muncă vor fi afectate.

Unii angajați din California și Texas au fost deja notificați de disponibilizări, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu subiectul.

“Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor și creșterea productivității”, a declarat Musk în memoriu.

“Ca parte a acestui efort, am făcut o analiză amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, se mai arată în document.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Acțiunile sale au scăzut cu aproximativ 3,2% la mijlocul zilei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă