1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeȘtirile zileiTeodorovici despre casa lui Iohannis: Notarul a procedat corect

Teodorovici despre casa lui Iohannis: Notarul a procedat corect

Ieri (n.red. – miercuri), am primit de la Ministerul Justiţiei răspunsul, noi întrebând dacă notarul a făcut bine ce a făcut. Răspunsul de la Ministerului Justiţiei este o întreagă istorie, dar concluzia este aceea că acel notar a fi procedat corect, atunci când a suspendat acea înregistrare în Cartea Funciară”, a declarat Teodorovici, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Concluzia MJ a fost luată în urma unui control la acel notar, al cărui nume nu a fost menţionat. „Am avut îndoielile mele legate de această speţă”, a subliniat Teodorovici.

Ministrul finanţelor susţine că ar fi fost indicat să se vadă dacă, în opinia Ministerului Justiţiei, a procedat corect şi notarul din 1999. „În 1999, în aceeaşi zi, s-a emis autorizaţie pentru acea casă, s-a şi vândut jumătate de casă domnului preşedinte”, a detaliat Teodorovici.

Oficialul de la Finanţe a mai spus că le-a cerut funcţionarilor din ministerul pe care-l conduce să urmărească fiecare cale legală în procesul cu preşedintele.

„Rămâne procesul de la Hunedoara, unde sunt persoane care revendică acel imobil. Când instanţa va spune, într-un fel sau altul că acea persoană are dreptul să devină proprietar, statul este cel care preia acel imobil şi suma implicit trebuie să fie recuperată de la domnul preşedinte. (…) Vrem să urmăm fiecare legală, să dăm clar mandat celor care ne vor reprezenta în instanţă la Hunedoara să ceară accelerarea acelui proces, adică judecarea cu celeritate a acelui proces, nu să stăm ani de zile. Niciun pericol de subscriere”, a mai spus Teodorovici.

Cele mai citite
00:01:42

VIDEO. UE ajunge la un acord istoric pentru reglementarea inteligenței artificiale

Oficialii UE au ajuns la un acord privind normele care reglementează utilizarea inteligenței artificiale, a declarat vineri, 8 decembrie, șeful industriei UE, Thierry Breton,...

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă