23.9 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăTelenovela „O țară în criză și doi premieri” continuă

Telenovela „O țară în criză și doi premieri” continuă

România are zilele acestea doi premieri. Primul, Florin Cîțu, președintele PNL, a rămas premier interimar. Al doilea premier al României este Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis luni, 11 octombrie 2021, să formeze un nou guvern.

Florin Cîțu spune românilor că USR este de vină pentru criza creată. Ei s-au aliat cu PSD și AUR pentru a-l debarca și pentru a arunca țara în criză din cauza orgoliului politic exagerat de care dau dovadă, declară mai mereu acesta.

Liberalii nu vor susține în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș, a spus, vineri, președintele PNL Florin Cîțu, care consideră că USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură. Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

Cîțu se victimizează în fața USR

Florin Cîțu a spus că Guvernul a fost dat jos prin votul USR la moțiunea de cenzură.
„USR este parte a unei majorități alături de PSD și AUR (…). Votul pentru moțiune este unul politic și arată că o majoritate PSD, USR, AUR s-a unit în jurul unor valori, principii, obiective. Primul demers al majorității a fost sancționarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic pentru susținerea moțiunii PSD a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din 2020. Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului. Astfel, răspunderea politică în fața românilor pentru demiterea guvernului revine în principal USR și în subsidiar alianței PSD, USR, AUR”, a spus Cîțu.

PNL nu vrea să-și mai reprimească acasă soția care a fugit din cauza comportamentului bruta. Atunci când a revocat doi miniștri USR fără să clipească.

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, i-a dat o replică tranşantă preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, care a susţinut că “nu poţi să spui că astăzi te dau jos, îţi dau un pumn în gură şi a doua zi te cer de nevastă”, cu referire la faptul că premierul desemnat Dacian Cioloş caută susţinerea foştilor parteneri din Guvern.

„ Şi noi am putea să spunem că atitudinea PNL-ului este similară cu a bărbatului care şi-a bătut femeia şi după aceea nu mai vrea s-o primească înapoi, din orgoliu.”, a spus Allen Coliban.

Cioloș „se umflă în pene” jucând cartea politicianului responsabil

Cioloș merge înainte, indiferent la refuzul pe care-l primește din partea foștilor colegi de coaliție. Joacă cartea politicianului responsabil. Ca pompierul care a aprins focul, iar acum vine să-l stingă. El „a uitat” că USR a avut și soluția negocierii înaintea moțiunii de cenzură prin care l-au demis pe premierul Cîțu.

Dacian Cioloş a declarat, vineri, că preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu a mai vrut să se întâlnească cu el, adăugând că nu este cazul ca liberalii să dea lecţii USR cu cine să negocieze pentru formarea Guvernului.
“USR nu va negocia cu PSD. Cu PSD, de altfel, dacă ar fi să discutăm, a negociat PNL. Au avut un Guvern împreună, ei au avut o alianţă împreună, aşa încât nu cred că este cazul să ne dea nouă lecţii cu cine să negociem şi cu cine nu. “, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Și Iohannis ar fi cerut responsabilitate politicienilor

Acesta a amintit că în timpul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, președintele i-a spus că „în momentul de față și din punctul lui de vedere e mai puțin vreme pentru jocuri politice, că e nevoie de asumare” și l-a întrebat cum va obține susținere în Parlament: „I-am spus că prioritatea e să reconstruim coaliția cu PNL și UDMR, cu spijinul minorităților, că în niciun caz nu intenționăm să negociem cu PSD sau cu AUR și că în funcție de rezultat vom decide cum mergem mai departe”.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
“Biroul Naţional al USR s-a întrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat, Dacian Cioloş, şi a stabilit un calendar pentru zilele următoare: sâmbătă – finalizarea programului de guvernare; duminică – şedinţă de Birou Naţional şi Comitet Politic pentru aprobarea programului şi a listei de miniştri; luni – depunerea programului de guvernare şi a listei de miniştri în Parlament”, anunţă USR.

România este într-o profundă criză sanitară și socială, dar cei care trebuie și pot să-și asume guvernarea nu o fac, iar cei care nu prea au cum să o facă merg înainte ca un câine surd.
Când e prea mult, Iohannis tace și nu face!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, pregătită pentru duelul cu Slovacia: “Mergem să câștigăm”

Fotbalistul naționalei României, Denis Drăguș, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că echipa este hotărâtă să câștige meciul cu Slovacia, ultimul din Grupa...

Germania: Familia lui Michael Schumacher șantajată, 2 persoane arestate

Aceste două persoane le-au spus colaboratorilor familiei septuplului campion mondial, între 1994 şi 2004, că sunt în posesia unor date pe care familia nu...

Tragedie pe lacul Iezer din Ialomița. Un tânar de 20 de ani s-a înecat

Un tânăr de aproximativ 20 de ani s-a înecat, luni, în lacul Iezer, judeţul Ialomiţa, trupul fiind scos de către pompieri. Potrivit datelor comunicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă