13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăTarom a vândut a vândut sloturile de la Heathrow cu 22 de...

Tarom a vândut a vândut sloturile de la Heathrow cu 22 de milioane de lire sterline

TAROM a acceptat oferta de vânzare a sloturilor de la aeroportul Heathrow din Londra (Marea Britanie) către Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline și va închide ruta București – Londra.

Compania aeriană de stat a primit în urmă cu câteva luni o ofertă pentru vânzarea sloturilor de aterizare și decolare pe care le deține la cel mai aglomerat aeroport din Europa contra sumei de 22 de milioane de lire sterline, potrivit boardingpass.ro.

Valoarea tranzacției se ridică la 22 de milioane de lire sterline, iar în urma încheierii acesteia TAROM va renunța la zborurile dintre București și Londra Heathrow de la finele lunii martie 2024.

Update:

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM operează în 2024 zborurile spre Londra, cu aceeași frecvență zilnică și același program ca în anul anterior (2023).

Ruta București –Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparțin companiei.

La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze și să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spațiul public o informație care nu mai este de actualitate și nici nu își produce efectele.

Deși în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei și obiectivului de profitabilizare a activităților.

Din vara anului 2023 și până în prezent, în urma ofertelor primite și a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluție optimă care să conducă la renunțarea la sloturile LHR (de pe aeroportul Heathrow) și operează destinația Londra, cu aceeași frecvență și același program”, transmite Compania TAROM.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 13,36%, potrivit INS

Preţurile produselor agricole au scăzut în ultima lună a anului 2023 cu 13,36% raportat la decembrie 2022, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de...

Fiul lui Eduard Novak, fost ministru al Sportului, implicat în accident

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla la...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă