5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Tariful pentru salubritate în sectorul 6 a fost majorat

Proiectul a fost adoptat cu 16 voturi „pentru” şi nouă „împotrivă”.

Primarul este împuternicit să semneze un act adiţional la contractul din noiembrie 1999 pentru achiziţia serviciului de salubrizare în Sectorul 6, încheiat între SC Urban SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, derulat şi finanţat de administraţia locală, potrivit Agerpres.

În raport de nivelul tarifului de depozitare ce va fi aprobat prin hotărâre de CGMB, cuantumul prevăzut în hotărâre va fi reactualizat.

Potrivit raportului de specialitate, majorarea tarifului de la 7,11 lei/persoană/pe lună la 11,61 lei/persoană/pe lună pentru deşeuri menajere pentru populaţie a fost propusă de operatorul de salubrizare.

Tariful actual de 7,11 de lei pentru clienţii persoane fizice pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor menajere este în vigoare din 28 noiembrie 2007.

Operatorul de salubrizare a transmis Consiliului Local şi Primăriei Sector 6 notificări succesive privind nevoia de indexare/creştere a tarifului pentru persoane fizice, având la bază două motive principale: majorarea tarifului de depozitare direct în celulele Depozitului Ecologic Vidra, adică 200,63 lei/tonă (fără TVA) faţă de 110 lei/tonă (fără TVA), tariful practicat până la închiderea depozitului Iridex; introducerea contribuţiei pentru economie circulară, adică 80 lei/tona deşeu depozitat.

„Domnule primar, văd că nu ieşiti din logica austerităţii cu care de 10 luni ne-a obişnuit administraţia dezastruoasă de dreapta. Aţi scumpit parcările de reşedinţă, (…) aţi triplat preţul biletului STB, (…) acum văd că majoraţi cu 65% taxa pe gunoi. (…) Care e logica? Cum îi ajutăm pe cetăţeni?”, a afirmat consilierul local PSD Simona Butacu.

Primarul Ciprian Ciucu a replicat că autoritatea locală a făcut un studiu independent de ceea ce a propus Urban, iar lucrurile sunt corecte din punct de vedere economic.

„Noi am fundamentat pe studii, pe costuri reale acest tarif. Nu a mai fost indexat din 2007. De ce? Pentru că unora le-a fost frică să ia măsurile corecte, nu cumva să piardă electoral. (…) Costul acesta pe tarif a fost foarte mic, în timp ce costul pe salubrizare stradală a fost exponenţial mărit. Asta s-a întâmplat până acum”, a explicat Ciucu.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă