1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeLifestyleTârgurile de Crăciun din România. Când se deschid și ce este nou...

Târgurile de Crăciun din România. Când se deschid și ce este nou anul acesta

Nu mai este mult până ce târgurile de Crăciun își vor face apariția. Ciocolată caldă, ceai, vin fiert și bucate tradiționale vor fi prezente pe tarabele din aceste târguri. De altfel, organizatorii au pregătit și noutăți.

În Brașov, primăria va organiza o consultare publică cu locuitorii pentru a înțelege mai bine dorințele și nevoile comunității. Anul acesta, târgul se va deschide pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

“Ne dorim că acest târg să fie un târg și pentru brașoveni, nu numai pentru turiști, deci să avem prețuri decente. În același timp să avem diversitate, să avem o ofertă cât mai mare. Scopul nostru este să aducem producători, dacă se poate locali, în primul rând”, spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, potrivit știrileprotv.ro.

În Sibiu, organizatorii doresc să deschidă târgul de Crăciun mai devreme, oferind astfel locuitorilor și turiștilor mai mult timp pentru a se bucura de atmosfera festivă și de produsele tradiționale. Aici va începe pe 17 noiembrie. Anul trecut târgul a fost vizitat de peste 250.000 de persoane, iar organizatorii se asteaptă anul acesta la și mai mulți oameni, potrivit știrileprotv.ro.

“Expozanții au avut perioada de înscriere în mai, în luna iunie am făcut selecția lor și avem peste 120 de expozanți anul acesta. E cel mai mare număr de până acum. Avem peste 30% expozanți noi, asta inseamnă că cei care au vizitat anul trecut vor avea ce să vadă și anul acesta”, spune Andrei Drăgan, organizator.

În București, pentru copii va fi creat un sat al lui Moș Crăciun, oferindu-le acestora o experiență magică și distractivă în timpul sărbătorilor de iarnă. Muzeul Copiilor se va transforma din 18 noiembrie în satul lui Moș Crăciun.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...
Ultima oră
Pe aceeași temă