7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSute de migranți de pe mare salvați de ambarcațiunile pazei de coastă...

Sute de migranți de pe mare salvați de ambarcațiunile pazei de coastă italiene

Sute de migranți ce doreau să debarce în Europa de pe mare au fost salvați de ambarcațiunile pazei de coastă italiene.

Paza de coastă italiană a lansat mai multe operațiuni de salvare vineri (10 martie) pentru a recupera sute de migranți aflați la bordul mai multor ambarcațiuni din „vârful Italiei”, la mai puțin de două săptămâni după ce cel puțin 73 de persoane s-au înecat într-un naufragiu, potrivit Reuters.


„ Peste 1.000 de oameni sunt în pericol”, a spus paza de coastă într-un comunicat.

Sute de migranți au fost salvați cu ajutorul pazei de coastă italiene, dintr-un total de aproximativ 1300


Președintele regiunii de sud Calabria, Roberto Occhiuto, a declarat că un total de aproximativ 1.300 de migranți se aflau la bordul ambarcațiunilor despre care forța de frontieră a Uniunii Europene, Frontex, a avertizat că ar putea avea probleme.


Videoclipul difuzat de paza de coastă a arătat o barcă aglomerată pe mare în largul coastei Calabriei. O ambarcațiune a pazei de coastă s-a apropiat de vehicul înainte ca lucrătorii de la salvare să poată fi văzuți urcându-se în barca migranților.


Într-un incident separat, petrecut vineri mai devreme, paza de coastă a preluat aproape 500 de migranți în apropierea insulei Lampedusa, din sudul Italiei, a informat presa locală.


Capabilitățile italiene de salvare pe mare a migranților au fost analizate în urma naufragiului din 26 februarie în largul Calabriei. Trupul unui băiat a fost recuperat vineri, ducând numărul morților la 73, mulți migranți fiind încă dispăruți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, critică mizeria și gunoiul din sector

George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, critică mizeria și gunoiul de pe străzile și din parcurile din sector, acesta fiind, de...

Eroului anticomunist brașovean Liviu Corneliu Babeș i s-a dezvelit o statuie la Poiana Brașov

Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani de când şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, o statuie...

Propunere din partea USR: Platformă unică pentru prescripţiile medicale

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că a inițiat un proiect legislativ pentru crearea unei platforme unice pentru prescripțiile medicale, care să includă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă