5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiSuspecta ce a pus o bombă în Sankt Petersburg, Darya Trepova, a...

Suspecta ce a pus o bombă în Sankt Petersburg, Darya Trepova, a ajuns la Tribunalul din Moscova

Suspecta ce a pus o bombă în Sankt Petersburg, Darya Trepova, ucigând un blogger pro-război, a ajuns la tribunalul din Moscova.

Anchetatorii ruși au acuzat-o marți pe Darya Trepova, o femeie de 26 de ani, de infracțiuni de terorism din cauza uciderii bloggerului pro-război Vladlen Tatarski într-o explozie cu bombă la Sankt Petersburg, potrivit Reuters.

Tatarsky, „o majoretă” pentru campania militară a Rusiei în Ucraina, al cărui nume real era Maxim Fomin, a fost ucis duminică într-o cafenea unde urma să vorbească.

Autoritățile ruse acuză serviciile de informații ucrainene că au organizat uciderea cu ajutorul susținătorilor criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, o posibilă referire la faptul că Trepova s-a înregistrat cândva pentru o schemă tactică de vot anti-Kremlin, promovată de mișcarea lui Navalnîi. Un consilier al președintelui ucrainean a spus că atacul a fost rezultatul unui conflict intern din Rusia.

Suspecta ce a pus o bombă la Sankt Petersburg a ajuns acum la Tribunalul din Moscova, ea fiind participantă la proteste anul trecut

Documentele instanței indică faptul că Trepova fusese reținută la un protest din 24 februarie, anul trecut, ziua în care Rusia și-a trimis forțele armate în Ucraina.

Soțul lui Trepova a declarat luni publicației independente de investigație The Insider că el credea că totul a fost înscenat și nu știa că statueta conține explozibili. Ministerul rus al Sănătății a declarat că alte 40 de persoane au fost rănite în explozie, iar 25 se aflau încă în spital marți dimineață.

Ea riscă până la 20 de ani de închisoare.

VIDEO: Momentul în care o explozie a străpuns o cafenea. Un blogger militar pro-rus a fost ucis

Imagini de pe camerele de supraveghere care arată momentul în care o explozie a străpuns duminică (2 aprilie) o cafenea din Sankt Petersburg, ucigându-l pe Vladlen Tatarski, un proeminent blogger militar pro-rus, și rănind multe alte persoane, au fost difuzate de mass-media rusă.

Rusia a acuzat luni (3 aprilie) Ucraina că a organizat uciderea lui Tatarski – pe numele real Maxim Fomin – și a arestat-o pe Darya Trepova, în vârstă de 26 de ani, care a fost prezentată într-o înregistrare video a poliției în care recunoaște că a pus bomba care l-a ucis și a rănit alte peste 30 de persoane.

În videoclipul publicat de Ministerul rus de Interne, Trepova spune că a fost reținută pentru că „se afla în locul unde a fost ucis Vladlen Tatarsky”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă