21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăInternaționalSUA nu vor să normalizeze relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad

SUA nu vor să normalizeze relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad

Statele Unite(SUA) au reiterat marţi refuzul oricărei normalizări în relațiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, într-un moment în care mai multe ţări arabe, printre care Emiratele Arabe Unite, au reluat contactul cu Damascul după cutremurul devastator de la începutul lui februarie, notează AFP.

„Nu vom normaliza relaţiile noastre cu regimul al-Assad şi nu îi vom încuraja pe alţii să facă acest lucru până când nu se vor realiza progrese reale spre o reglementare politică” a conflictului din Siria, le-a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel.

„Continuăm să îndemnăm pe oricine care se angajează în relaţii cu Damascul să ia în considerare sincer şi pe deplin modul în care acest lucru îi poate ajuta pe cei mai defavorizaţi sirieni, oriunde ar trăi aceştia”, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

SUA nu vrea ca relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad să se normalizeze prea curând, deși multe țări au pledat pentru aceasta

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite l-a primit duminică pe omologul său sirian, spunându-i că este timpul ca Damascul să se întoarcă în familia arabă, în cursul unei întâlniri la Abu Dhabi, a raportat presa de stat.

A fost a doua vizită în Golf a preşedintelui al-Assad după cutremurul de la începutul lui februarie în Siria.

Preşedintele sirian, a cărui ţară a fost exclusă din Liga Arabă la sfârşitul lui 2011, a vizitat Sultanatul Oman pe 20 februarie.

Bashar al-Assad a călătorit şi la Moscova, unde a fost primit de omologul său rus Vladimir Putin.

Şeful statului sirian este izolat pe scena internaţională de la represiunea din 2011 a unei revolte populare care a degenerat într-un război civil. De la cutremurul din Siria, ţările arabe şi-au intensificat contactele şi au trimis ajutoare Damascului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...

Dan Cărbunaru, clarificări privind majorările salariale din Educație

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, declară că, aşa cum s-a convenit în cadrul negocierilor dintre Guvern şi sindicate, majorarea salarială acordată angajaţilor...

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă