0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalSUA anunță că va confisca yachtul de 300 de milioane de dolari...

SUA anunță că va confisca yachtul de 300 de milioane de dolari al miliardarului oligarh rus Suleiman Kerimov

Statele Unite au cerut confiscarea unui yacht în valoare de 300 de milioane de dolari, despre care spun că este controlat de oligarhul rus miliardar Suleiman Kerimov, care se află sub incidența sancțiunilor americane, notează Reuters.

Autoritățile din Fiji au confiscat yachtul Amadea, în conformitate cu un mandat american, în mai 2022, în timp ce Washingtonul a intensificat aplicarea sancțiunilor împotriva unor persoane apropiate președintelui rus Vladimir Putin, pentru a face presiuni asupra Moscovei să înceteze războiul împotriva Ucrainei.

Plângerea de luni, depusă la tribunalul federal din Manhattan, dă startul unui proces judiciar care ar putea fi de lungă durată, în cadrul căruia Statele Unite ar urma să solicite dreptul de proprietate asupra yachtului, care este ancorat în San Diego, apoi probabil că îl vor scoate la licitație și vor transfera încasările către Ucraina.

Kerimov și familia sa au o avere de 10,7 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

El și-a acumulat o mare parte din avere prin intermediul unei participații la producătorul rus de aur Polyus. Kerimov a fost sancționat de Departamentul Trezoreriei SUA în 2014 și 2018 ca răspuns la activitățile Rusiei în Siria și Ucraina. Aceste sancțiuni i-au interzis lui Kerimov accesul la sistemul financiar american.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la New York, s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres. Întâlnirea de la sediul ONU a avut...

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă