14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Stelian Ion cere o întâlnire cu președintele pe tema reformelor din justiție

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema reformelor din justiţie „este absolut necesară”, dar că nu a existat una până la acest moment.

„Probabil că în perioada următoare vom avea o întâlnire, este absolut necesar din punctul meu de vedere. Am încercat şi voi încerca în continuare”, a afirmat Stelian Ion, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, de la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă a primit un răspuns de la Palatul Cotroceni, ministrul a spus: „Nu aş vrea sa pun gaz pe foc pe un subiect care trebuie rezolvat şi eu îmi doresc foarte mult să-l rezolvăm”.

Stelian Ion a adăugat că pe procedura privind numirile în Parchet nu are niciun feedback, iar pe propunerea legislativă care vizează o nouă procedură „sunt nişte discuţii cu colegii din coaliţie”, care speră să se accelereze.

„Alegerile acestea interne reprezintă, vrem, nu vrem, un impediment. (..) Nu s-a rupt (legătura cu preşedintele României – n.r.). Când vorbim de o ruptură, vorbim de o chestiune definitivă, nu s-a rupt nicio legătură. Referitor la numirile în Parchet, de principiu am discutat acum vreo două luni de zile. (…) Eu am spus că am avut această solicitare de a discuta punctual. (:..) Este vorba despre demararea procedurii pentru mai multe posturi. (…) Acum ştim şi că fiecare instituţie are propriul calendar, vom vedea când reuşim să ne întâlnim şi să discutăm despre aceste probleme”, a spus Stelian Ion.

Referitor la PNRR, el a afirmat că trebuie făcute reforme în justiţie.

„Noi am propus nişte proiecte punctuale pentru justiţie, acelea sunt cele care condiţionează obţinerea de fonduri. Din cadrul referitor pe justiţie sunt anumite chestiuni decupate care trebuie realizate şi vor fi realizate din aceste fonduri. În rest, toate celelalte chestiuni sunt chestiuni pe care ni le-am asumat”, a adăugat Stelian Ion.

Ultima oră
Pe aceeași temă