24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalStatul Islamic a primit o lovitură grea în Maroc

Statul Islamic a primit o lovitură grea în Maroc

În Maroc a avut loc, marţi, destructurarea unei celule a reţelei teroriste Stat Islamic, prin arestarea a trei militanţi acuzaţi că pregăteau comiterea de atentate, informează cotidianul Le Figaro, citând autoritățile din Maroc.

Cei trei suspecţi aau vârstele de 21, 27 şi 37 de ani. Ei au fost arestaţi în oraşul Errachidia, situat în sudul Marocului.

„Indivizii plănuiau comiterea unor crime teroriste”, inclusiv asupra unor oficiali, a transmis Biroul Central pentru Investigaţii Judiciare din Maroc.

La locuințele celor arestați au fost găsite uniforme paramilitare şi materiale de propagandă islamistă.

„Cei trei indivizi deţineau materiale digitale despre atacuri sinucigaşe şi alte crime comise de reţeaua teroristă Stat Islamic (Daesh)”, au mai declarat autorităţile marocane.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...

Imediat după ce Republica Moldova a devenit candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis

Imediat după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis. Președinta Maia Sandu a făcut această...

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, că tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă