21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaStatele Unite anunță că nu vor trimite soldați pentru a lupta în...

Statele Unite anunță că nu vor trimite soldați pentru a lupta în Ucraina

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Ucraina, a precizat marţi Casa Albă, după ce în ziua precedentă preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat o posibilă desfăşurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia.

„Preşedintele Joe Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldaţi să lupte în Ucraina”, a declarat, potrivit Reuters şi AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională al SUA, Adrienne Watson, după ce Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu o delegaţie a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei, informează Agerpres.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a explicat el, în timp ce trupele ruse înaintează în estul Ucrainei, „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război”.

Dar Joe Biden consideră că „drumul către victorie” al Ucrainei trece prin noul pachet de asistenţă financiară de 61,4 miliarde de dolari destinat acesteia şi pentru care el a cerut aprobarea Congresului, dar care este în continuare blocat de republicani în Camera Reprezentanţilor, după ce a fost aprobat de Senatul majoritar democrat, a mai spus purtătoarea de cuvânt de la Washington.

„În ce priveşte Ucraina, cred că nevoia de acţiune este urgentă (…) Consecinţele inacţiunii zilnice sunt teribile”, a indicat Biden la începutul întâlnirii cu reprezentanţii Congresului, aceştia fiind, din partea Camerei Reprezentanţilor, preşedintele republican al acesteia, Mike Johnson, şi democratul Hakeem Jeffries, iar din partea Senatului, democratul Chuck Schumer şi republicanul Mitch McConnell.

Mike Johnson este cel care până în prezent a refuzat dezbaterea proiectului de lege care cuprinde noul ajutor destinat Ucrainei, proiect în care democraţii au inclus la pachet de asemenea un ajutor pentru Israel – încercând să-i forţeze astfel pe republicani să-l aprobe – şi o reformă a politicii SUA privind migraţia, reformă cerută de republicanii din tabăra apropiată lui Donald Trump, dar pe care aceştia o consideră insuficientă întrucât nu combate îndeajuns migraţia ilegală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă