7.7 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaStatele Unite anunță că nu vor trimite soldați pentru a lupta în...

Statele Unite anunță că nu vor trimite soldați pentru a lupta în Ucraina

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Ucraina, a precizat marţi Casa Albă, după ce în ziua precedentă preşedintele francez Emmanuel Macron a sugerat o posibilă desfăşurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia.

„Preşedintele Joe Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldaţi să lupte în Ucraina”, a declarat, potrivit Reuters şi AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională al SUA, Adrienne Watson, după ce Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu o delegaţie a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei, informează Agerpres.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a explicat el, în timp ce trupele ruse înaintează în estul Ucrainei, „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război”.

Dar Joe Biden consideră că „drumul către victorie” al Ucrainei trece prin noul pachet de asistenţă financiară de 61,4 miliarde de dolari destinat acesteia şi pentru care el a cerut aprobarea Congresului, dar care este în continuare blocat de republicani în Camera Reprezentanţilor, după ce a fost aprobat de Senatul majoritar democrat, a mai spus purtătoarea de cuvânt de la Washington.

„În ce priveşte Ucraina, cred că nevoia de acţiune este urgentă (…) Consecinţele inacţiunii zilnice sunt teribile”, a indicat Biden la începutul întâlnirii cu reprezentanţii Congresului, aceştia fiind, din partea Camerei Reprezentanţilor, preşedintele republican al acesteia, Mike Johnson, şi democratul Hakeem Jeffries, iar din partea Senatului, democratul Chuck Schumer şi republicanul Mitch McConnell.

Mike Johnson este cel care până în prezent a refuzat dezbaterea proiectului de lege care cuprinde noul ajutor destinat Ucrainei, proiect în care democraţii au inclus la pachet de asemenea un ajutor pentru Israel – încercând să-i forţeze astfel pe republicani să-l aprobe – şi o reformă a politicii SUA privind migraţia, reformă cerută de republicanii din tabăra apropiată lui Donald Trump, dar pe care aceştia o consideră insuficientă întrucât nu combate îndeajuns migraţia ilegală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cele mai citite

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...

Câte o mașină de poliție la fiecare secție de votare în Republica Moldova

Simpatizanți ai lui Șor ar fi promis bani în schimbul voturilor împotriva unui anumit candidat Echipajele de poliție vor monitoriza dacă, în turul doi al...
Ultima oră
Pe aceeași temă