30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalSpania se laudă cu scăderea numărului de șomeri

Spania se laudă cu scăderea numărului de șomeri

Numărul șomerilor în Spania a înregistrat o scădere surprinzătoare în luna trecută, atingând cel mai redus nivel înregistrat într-o lună februarie începând din 2008, conform datelor publicate luni de Ministerul Muncii.

Numărul șomerilor înregistrați a înregistrat o scădere în februarie cu 7.452 persoane, sau 0,27%, față de luna precedentă, în timp ce analiștii anticipau un declin de 8.700 persoane. Astfel, în luna trecută, numărul total al șomerilor înregistrați a fost de 2,76 milioane, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește sectoarele economice, în februarie, numărul șomerilor a scăzut cu 8.458 în sectorul serviciilor, cu 2.433 în construcții și cu 1.865 în industrie.

Cu toate acestea, numărul șomerilor tineri (sub 25 de ani) a crescut cu 6.601 persoane, sau 3,28%, față de luna precedentă, ajungând la 207.755. Cu toate acestea, este cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată într-o lună februarie.

În conformitate cu datele ajustate sezonier, numărul locurilor de muncă a crescut în februarie cu 73.492, ajungând la 20,895 milioane, conform anunțului separat făcut de Ministerul Securității Sociale.

“Vedem date istorice în februarie, am ajuns la 21 milioane locuri de muncă, un prag psihologic cheie”, a afirmat ministrul Securităţii Sociale, Elma Saiz, la postul de televiziune TVE.

În februarie, au fost semnate 1,14 milioane de contracte şi aproape jumătate din ele sunt permanente.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă