26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSoțiile luptătorilor de la Azovstal îl imploră pe Papa Francisc: „Nu-i lăsați...

Soțiile luptătorilor de la Azovstal îl imploră pe Papa Francisc: „Nu-i lăsați să moară”

Soțiile a doi dintre ultimii luptători ucraineni rămași ascunși în oțelăria Azovstal de la Mariupol l-au implorat pe Papa Francisc miercuri (11 mai) să ajute să ducă soldații într-o țară terță, una spunându-i: „te rog să nu-i lași să moară”.

Kateryna Prokopenko, 27 de ani, și Yuliya Fedosiuk, 29 de ani, plângând în timp ce au vorbit cu Papa timp de aproximativ cinci minute, la sfârșitul audienței sale generale în Piața Sf. Petru, spunându-i că este „ultima lor speranță” de a salva viața soților lor, conform Reuters.

Soțiile acelor luptători de la Azovstal îl imploră pe Papa Francisc să facă în așa fel încât soții lor să nu moară

„ Sunteți ultima noastră speranță, sper că le puteți salva viețile, vă rog să nu-i lăsați să moară”, s-a putut auzi soția lui Prokopenko, vorbind cu Papa, într-un videoclip difuzat de Vatican.

Mariupol, un port de la Marea Azov, a suferit cele mai distructive lupte ale războiului din Ucraina. Kievul spune că este probabil că zeci de mii de oameni au fost uciși acolo de la invazia Rusiei din 24 februarie, iar uzina de oțel Azovstal este ultima parte a orașului încă deținută de luptătorii ucraineni.

Papa a spus că va face tot posibilul și se va ruga pentru ei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Polonia a finalizat un gard de 187 km la frontiera cu Belarusul

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor, a anunţat miercuri premierul Morawiecki,...

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă