39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiSnapchat lansează instrumente de inteligență artificială pentru realitatea augmentată avansată

Snapchat lansează instrumente de inteligență artificială pentru realitatea augmentată avansată

Marți, Snapchat a lansat ultima sa iterație a tehnologiei AI (n.r. inteligența artificială) generative, care va permite utilizatorilor să vadă efecte speciale mai realiste atunci când folosesc camerele telefoanelor pentru a se filma, în încercarea de a se menține în fața rivalilor din social media, notează Reuters.

Snap a fost un pionier în domeniul realității augmentate (AR), care suprapune efecte computerizate pe fotografii sau videoclipuri din lumea reală. Deși compania rămâne mult mai mică decât platformele rivale precum Meta, pariază că realizarea de efecte speciale mai avansate și mai fanteziste, numite lentile, va atrage noi utilizatori și clienți de publicitate pe Snapchat. Dezvoltatorii de AR pot acum crea lentile alimentate de AI, iar utilizatorii Snapchat le vor putea folosi în conținutul lor, a declarat compania.

Snap, cu sediul în Santa Monica, California, a anunțat și o versiune îmbunătățită a programului său pentru dezvoltatori, numit Lens Studio, pe care artiștii și dezvoltatorii îl pot folosi pentru a crea funcții AR pentru Snapchat sau alte site-uri și aplicații.

Bobby Murphy, directorul tehnologic al Snap, a declarat că Lens Studio îmbunătățit va reduce timpul necesar pentru a crea efecte AR de la săptămâni la ore și va permite realizarea unor lucrări mai complexe.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă