12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra pericolului ce planează cu privire la funcționarea în siguranță a sectorului energetic, la soarta SSH Hidroserv SA, societatea ce asigura funcționarea hidroagregatelor din Hidroelectrica, spun sindicaliștii, potrivit unui comunicat de presă.


Sindicaliștii reamintesc că acum 8 ani, numirile politice au adus la conducerea SSH Hidroserv persoane incompetente ce, împreună cu deciziile iresponsabile dictate de grupări de interese din Hidroelectrica și din afara ei, au dus societatea la situația de insolvență, practic la limita falimentului.
În ultimii 4 ani, prin eforturile, devotamentul, dar în același timp și prin o mulțime de renunțări,
salariații și conducerea SSH Hidroserv au reușit să plătească datoria enormă a societății, chiar în avans, readucând-o în situația reintegrării în circuitul economic normal.

Acum, din nou, politicul și aceleași grupări de interese doresc să se implice în activitatea Hidroserv, prin numiri de persoane fără nici cea mai mică competență în domeniu și, în același timp, prin decizii ce pot fi catalogate ca diletante și iresponsabile, ce pun în pericol atât viitorul SSH Hidroserv, dar și al Hidroelectrica SA.


Sindicatul Național Hidroenergetica atrage atenția tuturor factorilor responsabili, începând cu
Ministerul Energiei, Guvernul României, Președinție, CSAT, Parlamentul României, SRI, că intevenția politicului și a grupărilor de interese în Hidroserv și Hidroelectrica trebuie să înceteze.
Este obligatoriu ca aceste societăți să fie administrate de profesioniști, cu experiență și competență, iar salariații ce mențin sistemul energetic în funcțiune să fie tratați cu respectul cuvenit.
De mai bine de 10 ani Hidroelectrica este distrusă de deciziile incompetente sau, mai grav, rău
intenționate a celor subordonați unor grupări de interese, altele decât ale sistemului energetic și ale economiei României.
Atragem atenția factorilor de răspundere, dar mai ales politicului și grupărilor de interese ce încearcă să controleze Hidroserv și Hidroelectrica, că nu vom sta indiferenți la soarta societăților ce ne asigură, nouă un loc de muncă și un mijloc de existență, dar mai ales României și românilor un sector energetic funcțional.


Începând de luni membri Sindicatului Național Hidroenergetica vor intra în grevă japoneză, urmând ca funcție de evoluția situației să decidem acțiunile sindicale următoare.
Facem apel și la colegii noștri din sectorul energetic, care consideră că influența politicului și grupărilor de interese în sector trebuie să înceteze, să ni se alăture în demersul nostru.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă