18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSimona Bucura - Oprescu, discuții cu BM și CEpe Legea salarizării

Simona Bucura – Oprescu, discuții cu BM și CEpe Legea salarizării

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un prim proiect al Legii salarizării, care va fi trimis Băncii Mondiale, pentru a vedea impactul bugetar, potrivit unor surse guvernamentale.

De asemenea, săptămâna viitoare, ar urma ca noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să aibă discuţii pe marginea proiectului cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene.

“Există un proiect de lucru al Legii salarizării. Acesta va fi trimis Băncii Mondiale pentru a calcula impactul bugetar. Săptămâna viitoare ministrul va avea o întâlnire cu Comisia Europeană şi Banca Mondială pentru discuţii pe Legea salarizării. Acesta îşi propune să atenueze inechităţile între categoriile ocupaţionale, dar şi în interiorul aceleiaşi categorii”, au precizat sursele, citate de Agerpres.

Acestea au subliniat că proiectul ar putea veni şi cu un principiu nou, respectiv salariul să aibă o componentă fixă şi una variabilă (bonusuri/sporuri), fiind avute în vedere două lucruri, respectiv eliminarea discrepanţelor şi stimularea performanţei. O altă idee avută în vedere este aceea ca tot ce înseamnă salariu în sistemul public să nu depăşească salariul preşedintelui.

Sursele citate au menţionat că deja au avut loc întâlniri cu anumite categorii ocupaţionale şi în perioada următoare vor avea loc “cu celeritate” discuţii şi cu alte categorii.

În ceea ce priveşte Legea pensiilor, sursele au precizat că noul ministru a avut discuţii cu reprezentanţi ai MMSS, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi ai Casei Naţionale de Pensii Publice şi a fost constituită, prin Ordin de ministru, o echipă de lucru care se va ocupa doar de asta. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...
Ultima oră
Pe aceeași temă