1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaȘeful politicii externe a UE a declarat că Ucraina are nevoie de...

Șeful politicii externe a UE a declarat că Ucraina are nevoie de mai mult ajutor militar

Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat duminică, în timpul unei vizite la Kiev, că Ucraina are nevoie de mai mult ajutor militar și a promis sprijinul continuu al UE, notează Reuters.

“Ucraina are nevoie de mai mult ajutor cât mai repede”, a spus el într-o declarație postată pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter. El a precizat că a discutat despre “asistența militară continuă a UE” în timpul primei sale întâlniri personale cu ministrul apărării Rustem Umerov.

“Ne pregătim angajamente de securitate pe termen lung pentru Ucraina”, a adăugat Borrell.

Umerov, a cărui numire de către președintele Volodymyr Zelenskiy a fost aprobată de parlament la 6 septembrie, i-a mulțumit lui Borrell într-o declarație pe X pentru “sprijinul continuu” și a spus că întâlnirea a fost “un punct de plecare pentru o mare cooperare”.

El a spus că discuțiile lor despre ajutorul militar al UE pentru Ucraina au acoperit “artileria și muniția, apărarea aeriană, programele de asistență EW și pe termen lung, instruirea și localizarea industriei de apărare” în Ucraina. EW este un acronim pentru război electronic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...
Ultima oră
Pe aceeași temă