20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalȘeful Pentagonului a fost externat

Șeful Pentagonului a fost externat

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost externat ieri dintr-un spital de la periferia Washingtonului, unde a fost internat în urmă cu două zile pentru o problemă la vezica urinară, a anunţat Pentagonul.

Lloyd Austin, a cărui stare de sănătate este monitorizată îndeaproape după mai multe spitalizări ţinute secrete pentru un cancer de prostată, “se recuperează bine şi şi-a reluat atribuţiile la 17:00 (22:00 GMT)”, a anunţat Ministerul Apărării, potrivit unui comunicat.

Ministrul “se va recupera şi va lucra de la distanţă înainte de a reveni la Pentagon spre finalul săptămânii”, notează sursa citată.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influenţeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său care “rămâne excelent”

Casa Albă şi Congresul au fost bine informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de ultima sa spitalizare, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Austin (70 de ani) a fost internat duminică la Centrul medical militar Walter Reed Military pentru o urgenţă la vezica urinară.

El urma să participe joi la o reuniune a miniştrilor apărării din NATO şi, separat miercuri, la o întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina.

În ultima zi a lunii, Lloyd Austin este convocat să depună mărturie în faţa Congresului în legătură cu faptul că a ţinut iniţial secrete chiar şi faţă de preşedintele Joe Biden spitalizările anterioare din decembrie şi ianuarie, ceea ce a declanşat un scandal politic şi i-a făcut pe republicani să-l acuze de neglijarea îndatoririlor, amintește Agerpres.

Astăzi era ziua în care șeful Pentagonului trebuia să-și reia atribuțiile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...
Ultima oră
Pe aceeași temă