18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiŞeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, audiat la Parchetul General

Şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, audiat la Parchetul General

În faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie sunt şi câţiva protestatri, care l-au apostrofat pe şeful Jandarmeriei la venire, reproşându-i intervenţia forţelor de ordine.

Surse judiciare au declarat că Ionuţ Cătălin Sindile a fost chemat la Parchet pentru a fi pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, la Parchet au mai fost chemaţi fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, actualmente prim-adjunct al Jandarmeriei Române, pentru a fi pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru a fi pus sub învinuire pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, dar şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a fi pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă.

În dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august au fost audiaţi până acum preşedintele PSD Liviu Dragnea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, primarul general al Capitalei, Gabrirela Firea, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă