20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiȘeful Curții Supreme din Ucraina a fost arestat pentru „mită”

Șeful Curții Supreme din Ucraina a fost arestat pentru „mită”

Procurorii de la Kiev spun că șeful Curții Supreme din Ucraina a fost arestat din cauza unui presupus caz de luare de mită.

Acest lucru vine la o zi după ce autoritățile au declarat că investighează „corupția pe scară largă”, de la tribunale, și au lansat o fotografie care pare să arate teancuri de bancnote americane de o sută de dolari pe o canapea, potrivit Reuters.


Aceasta a fost conferința de presă a Biroului Național Anticorupție de marți. Directorul acesteia nu a numit persoana arestată, doar că era șeful instanței și că erau suspectați că au luat mită în valoare de 2,7 milioane de dolari, în cea mai mare descoperire din istoria agenției.

Șeful Curții Supreme din Ucraina a fost arestat pentru mită, într-un caz de anchetare a corupției pe scară largă


Actualul judecător șef al Curții Supreme este Vsevolod Kniaziev, care nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, deși Curtea Supremă spune că va coopera pe deplin cu ancheta și a inițiat un proces de exprimare a neîncrederii în Kniaziev.


Luni, biroul anticorupție a declarat că investighează ceea ce a numit „corupție pe scară largă” la instanțe.


Se spune că mita ar fi fost o plată pentru a se da o hotărâre în favoarea grupului financiar Finanțe și Credit și că ar putea face parte dintr-un complot mai larg de a face presiuni asupra instanței. Proprietarul grupului financiar, un om de afaceri proeminent, Konstiantyn Zhevago, a negat faptele greșite.


În istorie, Ucraina a avut probleme cu corupția și și-a dublat eforturile pentru a o restrânge, în ciuda războiului cu Rusia. Eforturile anticorupție sunt, de asemenea, esențiale pentru aderarea sa la Uniunea Europeană.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă