0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialEvenimentInstalația de oxigen de la spitalul din Cărbunești s-a defectat. Bilanț: patru...

Instalația de oxigen de la spitalul din Cărbunești s-a defectat. Bilanț: patru morți

Instalația de oxigen din secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, s-a defectat, vineri dimineață, iar doi pacienți COVID, aflați în stare foarte gravă, au decedat.

UPDATE. Ora 17.00. A mai fost înregistrat un deces in rândul pacienților de la Spitalul Târgu Cărbunești. Este vorba despre o femeie în vârstă 62 de ani care a fost adusă în stare gravă la Spitalul Județean Târgu Jiu, intubată și cu saturație mică de oxigen. In cursul după amiezii, a suferit un stop cardiac și nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medici.

UPDATE. Ora 11.30. Autoritățile au anunțat decesul unui nou pacient Covid. Bilanțul se ridică la 3 morți. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că este vorba de o femeie de 79 de ani, care a fost transferată vineri dimineața la Spitalul din Târgu Jiu.El a adăugat că femeia avea Covid și fusese adusă la Târgu Jiu de la Spitalul din Târgu Cărbunești.

UPDATE. Ora 11.00. Stocatorul de oxigen a fost realimentat, iar instalația funcționează din nou. Pacienții relocați în alte unități medicale vor fi reinternați la Cărbunești.

UPDATE. Ora 10.00. Se pare că stocatorul de oxigen nu s-ar fi defectat, ci ar fi rămas fără oxigen. Informația a venit pe surse. Deocamdată, nu se cunosc informații oficiale.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Deocamdată, nu se cunosc motivele defecțiunii, însă prefectul județului Gorj a declarat că este foarte posibil ca instalația să fi fost suprasolicitată. O anchetă este în desfășurare.

Avarie la instalația de oxigen de la spital. Au murit două persoane

Secția ATI a Spitalului Județean din Târgu Cărbunești a cedat, vineri dimineață, când stocatorul de oxigen s-a defectat din motive, deocamdată, necunoscute. Doi pacienți au decedat, deși au fost imediat mutați pe butelii de oxigen. Este vorba despre două femei de 76, respectiv 55 de ani. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Surse din cadrul spitalului au declarat că cele două persoane se aflau într-o stare critică, motiv pentru care decesul lor nu este pus neapărat pe seama incidentului.

S-a activat planul roșu de intervenție

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii de oxigen. Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

  • ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
  • ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
  • ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD

Mijloacele dislocate transportă 67 de butelii de oxigen

150 de pacienți evacuați. 15, mutați în alte spitale

În spital, în momentul producerii evenimentului, se aflau internați 150 de pacienți infectați cu Covid-19, dintre care 80-90 necesitau suport de oxigen, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat.

15 pacienți din ATI au fost transferați în alte unități medicale. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Tărgu Jiu, Mihaela Floroiu, a precizat că unitatea e pregătită pentru primirea a 14 pacienți care vor fi transferați la secția ATI. Paturile ATI au fost suplimentate vineri dimineață.

Incidentul care s-a produs vineri dimineață la spitalul din Târgu Cărbunești completează lista evenimentelor tragice petrecute în spitalele din București și țară. Să nu uităm de incendiul devastator de la Balș, cel de la spitalul din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața 15 pacienți, dar și cel izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

SURSA FOTO: ISU

Cele mai citite

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă