0.9 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSocialEvenimentInstalația de oxigen de la spitalul din Cărbunești s-a defectat. Bilanț: patru...

Instalația de oxigen de la spitalul din Cărbunești s-a defectat. Bilanț: patru morți

Instalația de oxigen din secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, s-a defectat, vineri dimineață, iar doi pacienți COVID, aflați în stare foarte gravă, au decedat.

UPDATE. Ora 17.00. A mai fost înregistrat un deces in rândul pacienților de la Spitalul Târgu Cărbunești. Este vorba despre o femeie în vârstă 62 de ani care a fost adusă în stare gravă la Spitalul Județean Târgu Jiu, intubată și cu saturație mică de oxigen. In cursul după amiezii, a suferit un stop cardiac și nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medici.

UPDATE. Ora 11.30. Autoritățile au anunțat decesul unui nou pacient Covid. Bilanțul se ridică la 3 morți. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că este vorba de o femeie de 79 de ani, care a fost transferată vineri dimineața la Spitalul din Târgu Jiu.El a adăugat că femeia avea Covid și fusese adusă la Târgu Jiu de la Spitalul din Târgu Cărbunești.

UPDATE. Ora 11.00. Stocatorul de oxigen a fost realimentat, iar instalația funcționează din nou. Pacienții relocați în alte unități medicale vor fi reinternați la Cărbunești.

UPDATE. Ora 10.00. Se pare că stocatorul de oxigen nu s-ar fi defectat, ci ar fi rămas fără oxigen. Informația a venit pe surse. Deocamdată, nu se cunosc informații oficiale.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Deocamdată, nu se cunosc motivele defecțiunii, însă prefectul județului Gorj a declarat că este foarte posibil ca instalația să fi fost suprasolicitată. O anchetă este în desfășurare.

Avarie la instalația de oxigen de la spital. Au murit două persoane

Secția ATI a Spitalului Județean din Târgu Cărbunești a cedat, vineri dimineață, când stocatorul de oxigen s-a defectat din motive, deocamdată, necunoscute. Doi pacienți au decedat, deși au fost imediat mutați pe butelii de oxigen. Este vorba despre două femei de 76, respectiv 55 de ani. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Surse din cadrul spitalului au declarat că cele două persoane se aflau într-o stare critică, motiv pentru care decesul lor nu este pus neapărat pe seama incidentului.

S-a activat planul roșu de intervenție

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii de oxigen. Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

  • ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
  • ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
  • ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
  • ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD

Mijloacele dislocate transportă 67 de butelii de oxigen

150 de pacienți evacuați. 15, mutați în alte spitale

În spital, în momentul producerii evenimentului, se aflau internați 150 de pacienți infectați cu Covid-19, dintre care 80-90 necesitau suport de oxigen, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat.

15 pacienți din ATI au fost transferați în alte unități medicale. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Tărgu Jiu, Mihaela Floroiu, a precizat că unitatea e pregătită pentru primirea a 14 pacienți care vor fi transferați la secția ATI. Paturile ATI au fost suplimentate vineri dimineață.

Incidentul care s-a produs vineri dimineață la spitalul din Târgu Cărbunești completează lista evenimentelor tragice petrecute în spitalele din București și țară. Să nu uităm de incendiul devastator de la Balș, cel de la spitalul din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața 15 pacienți, dar și cel izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

SURSA FOTO: ISU

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

China dă startul celui mai mare baraj hidroenergetic din lume

China a aprobat construcția unui baraj hidroenergetic de proporții fără precedent, situat în estul platoului tibetan, pe râul Yarlung Zangpo. Proiectul, care va produce Chinei...

Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii aleși în SUA

Elon Musk a sugerat introducerea testelor cognitive pentru oficialii aleși din Statele Unite, ca măsură pentru a garanta capacitatea acestora de a își îndeplini...

Banca Centrală Europeană va intensifica măsurile contra creditorilor care întârzie remedierea deficiențelor

Banca Centrală Europeană (BCE) intenționează să adopte măsuri mai ferme împotriva băncilor care se ocupă lent de remedierea deficiențelor semnalate de autoritățile de reglementare. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă