27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSocialMeteoSe strică vremea! Cod galben de vânt puternic în jumătate de țară

Se strică vremea! Cod galben de vânt puternic în jumătate de țară

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis o atenţionare cod galben de vânt puternic ce vizează mai mult de jumătate din judeţele ţării, care va intra în vigoare duminică după-amiaza.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 octombrie, ora 18:00 – 16 octombrie, ora 12:00, temporar, vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55 – 65 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale în general de 80 – 110 km/h.

Judeţele avertizate sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba (jumătatea de est), Hunedoara (partea de sud), Caraş-Severin (partea de est), Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, precum şi partea de nord a judeţelor Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. 

Vin ploile

Totodată, ANM a emis o informare meteo de răcire semnificativă a vremii şi ploi moderate, valabilă pentru toată ţara, care va intra în vigoare duminică, la prânz. Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în restul ţării. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10 – 15 l/mp şi, izolat, 20 – 25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri şi în restul masivelor montane.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

George Simion, președintele AUR, l-a suspendat pe vicepreședintele Marius Lulea

Deputatul George Simion, președintele AUR, a anunțat că-l suspendă pe Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, pe motiv că Lulea ar fi...

Costel Corduneanu a murit la un spital din Târgu Mureș, la scurt timp după o intervenție chirurgicală pe cord

Costel Corduneanu, fost sportiv la cluburile Steaua și Dinamo și cunoscut drept liderul clanului interlop Corduneanu, a încetat din viață luni, la vârsta de...

Congresul Mondial al Ucrainenilor s-a desfășurat la București. Ucraina cere să fie invitată în NATO chiar în anul 2024

Congresul Mondial al Ucrainenilor (UWC), organizație care îi reprezintă pe ucrainenii din întreaga lume, și-a desfășurat lucrările la București, iar președintele UWC, Paul Grod,...
Ultima oră
Pe aceeași temă