29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportFotbalSe retrage Virgil van Dijk din fotbal? Răspunsul dat de jucător

Se retrage Virgil van Dijk din fotbal? Răspunsul dat de jucător

Căpitanul echipei naționale a Olandei, Virgil van Dijk, a anunțat că va reflecta asupra viitorului său atât la club, cât și la națională, după eliminarea dezamăgitoare în semifinalele Campionatului European de fotbal – EURO 2024, când „Portocala Mecanică” a fost eliminată de Anglia.

Virgil van Dijk ar putea atârna ghetele în cui

Van Dijk, care a împlinit 33 de ani luni, a declarat că în următoarele săptămâni va analiza cu atenție următorii pași ai carierei sale, după nouă ani și 75 de selecții la naționala Olandei, având în vedere că mai are doar un an de contract cu Liverpool.

Nu am nici cea mai mică idee în acest moment. Mă voi gândi bine în această vară la ceea ce îmi doresc la nivel de echipă de club şi ca jucător de naţională. Apoi vom începe din nou, dar mai întâi să ne refacem. După un sezon ca acesta, în care s-au întâmplat tot felul de lucruri, devine emoţionant la sfârşit, pentru că ştii că s-a terminat,

a declarat Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk este un fotbalist olandez de renume, cunoscut pentru abilitățile sale defensive remarcabile și leadership-ul său pe teren.

Născut pe 8 iulie 1991, van Dijk și-a început cariera profesionistă în Olanda, jucând pentru Groningen înainte de a se transfera la Celtic în Scoția și ulterior la Southampton în Premier League.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune spectaculoasă după ce a semnat cu Liverpool în 2018, unde a devenit rapid un pilon esențial al echipei.

Sub conducerea sa defensivă, Liverpool a câștigat Liga Campionilor UEFA în 2019 și Premier League în 2020.

Van Dijk este apreciat pentru inteligența sa tactică, forța fizică și capacitatea de a controla jocul din spatele terenului.

Pe plan internațional, Virgil van Dijk este căpitanul selecționatei Olandei, având o contribuție semnificativă la parcursul echipei în diverse competiții.

El este considerat unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume și un model de profesionalism și dedicare în fotbal.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă