1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialSe dau tichete de vacanță și în 2022! Ce se întâmplă cu...

Se dau tichete de vacanță și în 2022! Ce se întâmplă cu cele de anul trecut?

O veste bună pentru toți bugetarii vine din partea ministerului Turismului. Se dau tichete de vacanță și în 2022! Decizia va fi luată printr-un proiect de Ordonanță de Urgență care a fost deja pus în dezbatere publică. Iată care este valoarea acestor vouchere și unde vom putea merge în concediu mai ieftin.

Anul trecut, dar și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid, turismul românesc a fost lovit crunt. Multe hoteluri și pensiuni și-au tras obloanele, multe restaurante și locuri de distracții și-au închis porțile. A crescut numărul șomerilor, dar și cel al falimentelor. Iată că autoritățile încearcă să revigoreze puțin acest sector și propune acordarea și în 2022 a tichetelor de vacanță pentru bugetari. 

Potrivit proiectului, tichetele de vacanță se vor acorda până în 2026, iar valoarea lor va rămâne aceeași, de 1.450 lei pentru fiecare salariat. Voucherele se pot folosi doar pe teritoriul României, iar cele nefolosite, emise anul trecut, vor fi valabile până în decembrie 2022.

Tichete de vacanță 2022, anunță Daniel Cadariu, ministrul Turismului, după ședința de Guvern de vineri
Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a anunțat că bugetarii vor primi tichete de vacanță până în 2026

Tichete de vacanță 2022, prima decizie luată de ministrul Turismului 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului,  a anunţat că acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar în 2022 a fost principala temă de discuţie în cadrul primei întâlniri de lucru pe care a avut-o cu reprezentanţi ai mediului asociativ de profil.

Daniel Cadariu, despre beneficiile programului

”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022″, a declarat Daniel Cadariu.

Un milion de români s-au bucurat de avantajele programului 

Potrivit proiectului OUG, acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizaţiilor de vacanţă sau a primelor de vacanţă, după caz, sub forma voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 lei ”s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariaţi români din cadrul instituţiilor de stat sau al societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar, să-şi petreacă concediile în ţară”.

Ce se întâmplă cu voucherele de anul trecut

Dacă încă mai ai vouchere de vacanță de anul trecut, trebuie să știi că aceste tichete își vor prelungi termenul de valabilitate până în decembrie 2022. O noutate este și faptul că în perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic.

„Voucherele de vacanță vor avea valabilitatea prelungită până la sfârșitul anului viitor”, a declarat și ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul ședinței de Guvern de vineri. Oficialul a spus că ministerul Muncii susține acordarea tichetelor, dar încă nu a fost luată o decizie în acest sens. Se așteaptă ordonanța de urgență prin care decizia va deveni oficială. 

Decizia acordării voucherelor de vacanță vine după ce în acest an bugetarii nu au mai primit tichete cadou pentru petrecerea vacanțelor în România, iar în acest context turismul a avut de suferit pentru că mulți au ales calea vacanțelor de peste hotare.

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Novak Djokovic va fi deportat din Australia. Salvatore Caruso, numărul 150, îi va lua locul la Grand Slam

Novak Djokovic va fi deportat din Australia, întrucât autoritățile judiciare i-au anulat viza. Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul mondial, a avut o declarație...

Cutremur puternic în țară. L-ați simțit?

Un cutremur de 4,5 grade a avut loc în România, la ora 15.43 în zona seismică Vrancea, notează INFP. Cutremur resimțit în țară Cutremurul s-a produs...

Cazul fetiței accidentată mortal de un polițist. Noi declarații ale tatălui micuței

A fost joia neagra în familia unei fetițe de 11 ani, care a murit ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist care mâna...
Ultima oră
Pe aceeași temă