1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeInternaționalScrisoarea lui Osama bin Laden devine virală pe TikTok

Scrisoarea lui Osama bin Laden devine virală pe TikTok

În decursul acestei săptămâni, mai mulți tineri din Statele Unite au ales să își manifeste simpatia față de Osama bin Laden prin intermediul videoclipurilor postate pe TikTok.

Osama bin Laden a planificat atacurile teroriste din 11 septembrie, iar motivul din spatele acestora se regăsește într-o scrisoare veche de două decenii, în care critică Statele Unite, guvernul lor și sprijinul acordat Israelului, conform informațiilor furnizate de CNN.

Scrisoarea, care încearcă să justifice atacurile și uciderea civililor americani, a fost publicată pentru prima dată în 2002. În această săptămână, ea a revenit în atenție pe platformele sociale, generând videoclipuri care au strâns cel puțin 14 milioane de vizualizări până joi.

„Nu există niciodată o justificare pentru răspândirea minciunilor dezgustătoare, malefice şi antisemite pe care liderul Al Qaeda le-a emis imediat după ce a comis cel mai grav atac terorist din istoria Americii – evidenţiind-le drept motivaţia sa directă pentru uciderea a 2.977 de americani nevinovaţi”, a declarat pentru CNN secretarul de presă adjunct. Andrew Bates.

TikTok a comunicat joi că videoclipurile care promovează scrisoarea încalcă regulile platformei împotriva „sprijinirii oricărei forme de terorism”. Compania a precizat că numărul de videoclipuri care promovează scrisoarea a fost „redus” și a adăugat că „informațiile despre tendințe pe platformă sunt inexacte”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nicușor Dan anunță că a lansat licitația pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat sâmbătă că a lansat licitaţia pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea, potrivit Ziarul Financiar. „Vom achiziţiona serviciile de...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă