28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeEconomieBani & AfaceriSchimbările din Codul Fiscal vor scoate 20 de miliarde de lei din...

Schimbările din Codul Fiscal vor scoate 20 de miliarde de lei din buzunarele mediului privat pentru a-i transfera la stat

Radu Georgescu, managing partner al firmei de contabilitate CFO Network, a comentat schimbările din fiscalitate, spunând că acestea vor transfera 20 de miliarde de lei din mediul privat către stat. Comparativ, ultimele modificări din Codul Fiscal au luat doar 5 miliarde de lei de la privat.

„La pagina 36 din „Expunerea de motive” publicat de Ministerul de Finante se spune ca statul se asteapta sa incaseze suplimentar de la mediul privat 20 miliarde de lei/ an din aceste noi taxe. Cu alte cuvinte vor disparea 20 miliarde de lei din mediul privat pentru a se duce catre stat”, scrie Radu Georgescu pe Facebook.

Acesta adaugă că suma este foarte mare pentru economia Romaniei. „Comparativ, taxele suplimentare de la ultima criza financiara ( taxele crescute in iulie 2010) au fost de 5 miliarde lei / an, iar banii s-au luat direct de la oameni prin cresterea TVA-ului”.

Potrivit lui Radu Georgescu, banii se iau direct prin creșterea TVA-ului pentru unele bunuri si servicii și prin eliminarea facilitatilor fiscale pentru angajati, dar și indirect prin taxarea suplimentară a firmelor ( PFA-uri, microcompanii, firme cu cifra de afaceri peste 50 milioane euro si bănci)

Primul efect, pe lângă sărăcirea lumii private va fi și faptul că noile taxe pentru companii vor duce la creșterea prețurilor pentru toata lumea.

Conform documentului publicat în următorii 4 ani statul vrea să încaseze suplimentar din mediul privat peste 80 de miliarde de lei, bani care vor dispărea din consumul de bunuri si servicii.

Oamenii vor avea mai putini bani și vor cumpăra mai puțin și nu e deloc exclus ca în condiții normale ideile lui Ciolacu și ale acoliților săi liberali sau pesediști să dea complet peste cap România.

Cele mai citite

Nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin RO-Alert

 "Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile...

Beneficii incredibile pentru sănătate ale mustului

 Sursă bogată de antioxidanți: Strugurii sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți, în special resveratrol, flavonoide și taninuri. Acești antioxidanți ajută la...

Burduja, ministrul Energiei: România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârșitul anului

România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a participat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies