19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘapte persoane au fost ucise după un atac rusesc asupra unui centru...

Șapte persoane au fost ucise după un atac rusesc asupra unui centru umanitar din Orihiv, centrul Ucrainei

Șapte persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc asupra unui centru de distribuire a ajutoarelor umanitare din Orihiv, în centrul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ prezentat luni de serviciile de prim-ajutor, notează AFP, conform agerpres.ro.

“Salvatorii au dezgropat din dărâmături trupurile a trei persoane fără semne de viaţă. Numărul morţilor a crescut la şapte persoane”, a anunţat pe Telegram Serviciul ucrainean al situaţiilor de urgenţă.

În plus, biroul procurorul general al Ucrainei a raportat 13 răniţi în acest bombardament care, potrivit guvernatorului regional Iuri Malaşko, a lovit “un centru de distribuire a ajutorului umanitar într-o zonă rezidenţială”.

Această lovitură a avut loc duminică în jurul orelor 13.20 (10.20 GMT), a spus procurorul într-un comunicat.

Șapte persoane au fost ucise la Orihiv, în centrul Ucrainei, bomba distrugând în totalitate o clădire ce aparținea unui colegiu

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne ucrainean, ea a vizat un colegiu “într-un moment în care civilii primeau ajutor umanitar”.

“O bombă aeriană a distrus total clădirea”, a declarat ministerul pe Telegram, adăugând că blocurile din apropiere şi infrastructura civilă au fost, de asemenea, deteriorate.

Au fost difuzate imagini care arată daunele: se poate vedea o clădire din cărămidă cu un etaj complet distrusă, înconjurată de multe grinzi distruse şi dărâmături.

Oraşul Orihiv, care avea în jur de 14.000 de locuitori înainte de război, este situat în regiunea Zaporojie, unul dintre cele patru teritorii ucrainene pe care Rusia le-a revendicat la anexarea din 2022, chiar dacă armata sa nu le controlează pe deplin.

Această localitate se află aproape de linia frontului, unde forţele ucrainene încearcă de la începutul lui iunie să preia de la trupele ruse unele poziţii puternic fortificate.

Rusia – Ucraina, ziua 431. Doi civili ar fi fost uciși pe teritoriul Rusiei în urma unui atac al Ucrainei

Doi civili, cetățeni ruși, ar fi fost uciși pe teritoriul Rusiei în urma unui atac al Ucrainei, a anunțat guvernatorul regiunii Briansk din Rusia, Aleksandr Bogomaz.

Atacul atribuit ucrainenilor a lovit satul Suzemka din Rusia, aflat la zece kilometri de granița cu Ucraina. O clădire rezidențială a fost complet distrusă iar alte două case au fost parțial distruse.

Doi civili, cetățeni ruși, ar fi fost uciși pe teritoriul Rusiei în urma unui atac al Ucrainei, a anunțat guvernatorul regiunii Briansk din Rusia, Aleksandr Bogomaz.

Atacul atribuit ucrainenilor a lovit satul Suzemka din Rusia, aflat la zece kilometri de granița cu Ucraina. O clădire rezidențială a fost complet distrusă iar alte două case au fost parțial distruse.

Potrivit guvernatorului rus, atacul a fost comis de “naziștii ucraineni”. După cum se știe, unul dintre pretextele folosite de Rusia pentru a declanșa războiul din Ucraina, în februarie 2022, a fost că dorește să înlăture “nazismul”.

Vineri, cu două zile înainte de atacul din Briansk, Rusia lovise cu rachete orașul Uman din apropierea capitalei Ucrainei, Kiev. Atacul asupra orașului Uman a produs 23 de morți.

Contraofensiva este menită să elibereze teritoriul Ucrainei dar poate lovi și teritoriul Rusiei
Informația despre incidentul din regiunea Briansk apare în contextul zvonurilor privind o iminentă contraofensivă a armatei ucrainene. Inclusiv președintele Volodimir Zelenski anunțase că armata Ucrainei pregătește o asemenea operațiune. Scopul acestei acțiuni ar fi eliberarea tuturor zonelor Ucrainei care sunt acum controlate de ruși, inclusiv a peninsulei Crimeea, care este ocupată începând din anul 2014. Ulterior, pe parcursul anului 2022, Rusia a ocupat și zone din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. După organizarea unor așa-zise referendumuri, regimul Putin a decretat ulterior “unirea” dintre Rusia și Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă