20.7 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Test de prevalență COVID-19 în următoarele trei luni

Testul de prevalență începe în această lună și se va termina la sfârșitul lunii august. A fost stabilit un eșantion de 29.019 subiecți, repartizați pe toate județele țării, funcție de densitatea populației.

Pacienții care vin la laboratoatele de analiză stabilite de Ministerul Sănătății pentru recoltarea de analize pentru altă patologie, patologie obișnuită sau pentru evaluare vor fi întrebați dacă își dau acordul ca serul rezidual rămas după lucrarea analizelor să fie folosit în cadrul studiului.

„Odată primit acordul, Institutul Național de Sănătate Publică va lucra probele. Sunt niște teste imunologice, teste ce ne dau posibilitatea de a vedea imunizarea pe grupe de vârstă, pe județe, regiuni și la nivel național.”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la B1 TV.

Datele vor fi centralizate iar Ministerul Sănătății speră să afle câți români au trecut prin boală și câți sunt imunizați, informații vitale pentru a previziona în ce măsură România va mai avea sau nu un episod epidemic spre sfârșitul anului.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă