12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Studenții care fac voluntariat la patul bolnavilor Covid-19, vaccinați în prima tranșă

„Deja sunt pregătite primele tranşe de vaccin şi sperăm la începutul anului viitor să le avem şi aici, în România şi să începem cu personalul medical, inclusiv studenţii voluntari, am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire şi pentru ca să-şi poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului.”, a anunțat duminică Klaus Iohannis, imediat după vizita făcută la call-center-ul Direcției de Sănătate Publică București.

Președintele României a prezizat că abia după ce vor fi fost vaccinați cei din prima linie din unitățile medicale și structurile care interacționează cu pacienții infectați cu Covid-19 se va trece la vaccinarea demnitarilor și altor oficiali.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie.”, a adăugat șeful statului.

Ultima oră
Pe aceeași temă