23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateRezultate surprinzătoare la autopsierea celor cu Covid-19

Rezultate surprinzătoare la autopsierea celor cu Covid-19

Autopsierea persoanelor infectate cu Covid-19 se face în România doar în cazuri excepționale. Este vorba de morți considerate suspecte de polițiști sau procurori iar în baza solicitării acestora legiștii efectuează necropsii pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a efectutat până la data de 22 iulie un număr de nouă autopsii la bolnavi cu vârste între 34 și 74 ani infectați cu Covid-19 care și-au pierdut viața în condiții neclare. Rezultatele necropsiilor, prezentate de gândul.ro, sunt surprinzătoare și, pe de o parte confirmă existența deceselor cazuate de temutul virus dar, pe de altă parte dau apă la moară celor care nu cred că toate decesele anunțate oficial de autorități sunt generate de prezența virusului în organism.

„Patru cazuri au avut cauze de deces fără legătură cu prezența virusului SARS CoV2; în celelalte cazuri decesul a fost determinat chiar de către infecția COVID-19 (COVID-19 înscris între cauzele de deces) ceea ce nu a împiedicat organele de justiție să dispună efectuarea autopsiei prin ordonanță în scopul aflării adevărului.”, au transmis ziariștilor cei de INML.

Instituția a anunțat că autopsii la persoane decedate și care erau infectate cu Covid-19 s-au făcut la solicitarea organelor de anchetă și în centrele locale de medicină legală din țară dar nu a precizat nici numărul acestora și nici în câte cazuri moartea oamenilor a fost cauzată de virus.

”În serviciile județene arondate INML (în număr de 13) au fost efectuate până în prezent cel puțin tot atâtea autopsii medico-legale cu virus SARS CoV2. Zeci de cazuri cu virusul SARS CoV2 pozitiv au fost autopsiate în întreaga țară în sistemul medico-legal până în prezent. O situatie centralizatoare va putea fi realizată la solicitarea Ministerului Sănătății întrucât institutele de medicină legală sunt subordonate Ministerului Sănătății.”, a precizat INML.

Până în prezent Ministerul Sănătății nu a comunicat oficial numărul total al autopsiilor la persoanele infectate cu Covid-19 ci oferă zilnic un total al deceselor din România în rândul bolnavilor cu noul coronavirus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII