8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Medic suspendat pentru că vindea scutiri de la purtarea măștii pentru elevi

Bărbatul le vindea cu 50 de dolari

Un medic din Statele Unite ale Americii a fost suspendat din funcție, după ce s-a descoperit că vindea scutiri pentru purtarea măștii. Medicul din Florida le oferea părinților documente care să ateste că elevii nu pot purta masca în școală. Potrivit regulilor din SUA, elevii sunt obligați să poarte mască, dar cu mici excepții. Cei care sunt scutiți medical fac abatere de la reguli.

Brian Warden, medic la un spital din Tallahassee, a făcut din această excepție o afacere. Bărbatul vindea scutirile cu 50 de dolari bucata pe un grup de Facebook.

Centrul Medical Regional Capitol din Tallahassee a declarat pentru BBC că medicul a fost „imediat” suspendat după ce s-a aflat ce a făcut. Florida s-a confruntat cu mai multe scandaluri în urma deciziei de a obliga elevii să poarte masca în școli. Un judecător urmează să se pronunțe astăzi într-un proces care contestă decizia guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, de a bloca purtarea obligatorie a măștii. Potrivit guvernatorului, părinții trebuie să decidă pentru copiii lor. Cel puțin opt districte școlare din Florida au sfidat decizia guvernatorului. Și comitatul Leon, unde lucra Warden, a fost printre cele opt.

Florida se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de Covid-10. Varianta Delta este mult mai contagioasă, iar formele severe de boală sunt prezente și la tineri.

Ultima oră
Pe aceeași temă