1.9 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateLa ce trebuie să te aștepți după încheierea tratamentului ortodontic?

La ce trebuie să te aștepți după încheierea tratamentului ortodontic?

Unul dintre cele mai dorite tratamente stomatologice din ultimii ani este cel ortodontic. Deși nu este un tratament de scurtă durată și nici nu este confortabil, foarte mulți oameni preferă să aștepte pentru a avea zâmbetul mult dorit, iar fericirea de la final nu se compară cu nimic.

De regulă, un aparat dentar trebuie purtat între 1 și 2 ani, iar în cazurile foarte grave, perioada poate crește. Tratamentul cu aparat dentar nu are doar rolul de a îndrepta dinții, ci și de a corecta mușcătura. Malocluzia este foarte neplăcută și cauzează atât probleme pe termen scurt, dar și pe termen lung.

Dacă mușcătura nu este aliniată, pot apărea dureri constante de dinți și durerile ale articulației maxilare. În plus, dinții se pot toci sau ciobii pentru că presiunea nu este uniformă.

Toate persoanele care poartă aparat dentar așteaptă vești bune de la lună la lună, când merg la controlul periodic și la reglarea aparatului dentar. Cel mai fericit moment este cel în care se constată că tratamentul este aproape de final și că mai este foarte puțin timp până când aparatul dentar poate fi îndepărtat.

Rezultatul final este cel din ziua îndepărtării aparatului, însă trebuie să știi că grija pentru dantură nu se va opri acolo. Dinții care au crescut în poziție greșită au tendința de a migra pentru a reveni la forma inițială. De aceea, după ce aparatul dentar a fost îndepărtat, va trebui ca o perioadă să porți o contenție fixă sau mobilă. Așadar, la întrebarea ,,cat costa un aparat dentar” va trebui să iei în calcul și tratamentele de după. Îți vom spune în continuare la ce ajută aceasta și de asemenea la ce trebuie să te aștepți după încheierea tratamentului ortodontic.

Imediat după îndepărtarea aparatului, în cadrul aceleiași vizite la stomatolog, ți se va face un detartraj și un periaj profesional, asta dacă ai avut un aparat fix. În jurul brackeților este posibil să se fi adunat puțină placă bacteriană și de asemenea trebuie îndepărtate și resturile de material folosite pentru lipirea acestora. În plus, se va vedea o ușoară diferență de culoare între dinții tăi și locurile unde au fost lipiți brackeții, așa că un periaj și eventual un airflow vor rezolva acest mic inconvenient. Astfel, vei avea un zâmbet frumos și strălucitor.

După îndepărtarea aparatului, vei stabili împreună cu medicul care este cea mai bună metodă pentru ca dinții tăi să rămână drepți pentru toată viața. În funcție de gradul de afectare anterior și de felul în care au reacționat dinții tăi, se poate opta pentru o contenție fixă sau una mobilă. Contenția fixă poate fi un fel de sârmuliță ce se fixează în spatele dinților și care va fi purtată o anumită perioadă. Contenția mobilă constă în gutiere transparente ce pot fi date jos oricând. Ți se va indica dacă este nevoie să le porți doar noaptea, câteva ore pe zi sau dacă la început este nevoie de mai multe ore de purtare. Unii oameni scapă de contenție după 1 an sau doi, iar alții vor o vor purta pe termen lung, în timpul nopții.

Acestea au fost doar câteva informații despre ce urmează după ce nu vei mai purta aparatul dentar. Pentru mai multe detalii, cel mai bine este să te programezi la o consultație la Smile Ambassador.

Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă