15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

900 români din categoriile de risc s-au vaccinat contra gripei

Ministerul Sănătății a pregătit pentru livrare ultimele 540.000 doze de vaccin antigripal achiziționate în programul pentru imunizare în campania de vaccinare a sezonului 2020 – 2021. Acestea vor ajunge cel târziu joi la Direcțiile de Sănătate Publică din țară, instituții ce le vor distribui ulterior medicilor de familie în vederea vaccinării categoriilor de risc.

„Pentru acest sezon, Ministerul Sănătății a achizitionat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu faţă de anul trecut. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravidele, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății şi Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Instituția precizează că la nivel național numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute este în scădere iar în săptămâna 48 de monitorizare s-au înregistrat 31.874 gripe clinice și pneumonii, cu 27,4% mai puține cazuri decât în săptămâna anterioară și cu două treimi mai puține față de perioada similară a anului trecut.

Ultima oră
Pe aceeași temă