27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiS-a lăsat cu morți în confruntările din Peru după ce protestatarii au...

S-a lăsat cu morți în confruntările din Peru după ce protestatarii au cerut noi alegeri generale

Doi manifestanți sunt morți și patru persoane au fost rănite în Peru duminică (11 decembrie) în timpul protestelor care cer ca țara să organizeze alegeri generale după înlăturarea fostului președinte Pedro Castillo, au declarat poliția și autoritățile locale.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului din Peru, Eliana Revolar, a declarat postului de radio local RPP că un tânăr de 15 ani și un tânăr de 18 ani au murit în timpul ciocnirilor cu poliția din orașul Andahuaylas, în regiunea andină Apurimac, ” posibil ca urmare a rănilor împușcate”, potrivit Reuters.

Sunt doi morți în Peru la protestele care cer noi alegeri generale în loc să-i permită actualului președinte Boluarte să stea până în 2026

Manifestanții, mulți dintre ei susținători ai lui Castillo, au cerut zile întregi ca Peru să organizeze alegeri în loc să-i permită lui Boluarte să rămână la putere până la încheierea mandatului lui Castillo în 2026. Unii protestatari cer, de asemenea, ca Congresul să fie închis.

Președintele Dina Boluarte a depus jurământul săptămâna trecută, după ce Castillo a fost demis de Congres și arestat pentru încercarea de a dizolva legislatura în efortul de a preveni un vot de acuzare împotriva lui.

Protestatarii peruani sărbătoresc înlăturarea președintelui Castillo

Protestatarii peruani din Lima au fost văzuți demonstrând împotriva președintelui peruan Pedro Castillo, în timp ce parlamentarii au votat pentru a-l înlătura după o amenințare de închidere a Congresului marți (7 decembrie).

Manifestanții de pe străzi au scandat, „am făcut-o, am făcut-o” după ce parlamentarii peruani au votat pentru înlăturarea lui Castillo, potrivit Reuters.

Protestatarii peruani celebrează înlăturarea președintelui Castillo după ce acesta a avut de gând să dizolve Congresul

Castillo a amenințat că va dizolva Congresul pentru a evita demiterea lui. Ignorând amenințarea, parlamentarii au continuat procesul de demitere, cu 101 voturi pentru demiterea lui, șase împotrivă și 10 abțineri.

Legislativul l-a chemat pe vicepreședintele Dina Boluarte să preia funcția.

Poliția îmbrăcată în uniforme i-a urmărit pe protestatari în timp ce strigau și dansau. Un protestatar neidentificat a declarat pentru Reuters că „ atâta timp cât există tineretul curajos și combativ”, noi peruanii „vom avea un guvern ales de popor”.

Mai mulți protestatari studenți peruvieni au incendiat ușa unei universități din Peru

Protestatari studenți peruvieni au incendiat ușa unei universități din Peru, marți (25 octombrie), într-un protest pentru a cere facilități mai bune și demisia decanului.

Studenții de la Universitatea San Cristobal de Huamanga, din sudul Peru, au ars o ușă pentru a avea acces la birourile universității, după ce autoritățile nu le-au ascultat cererile în urma a 11 zile de proteste, a informat presa locală, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă