27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSocialRute alternative după ce Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse intră în reparații pentru doi...

Rute alternative după ce Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse intră în reparații pentru doi ani

După Valea Oltului, un alt drum spre vacanțe ne este închis. De mâine intră în reparații podul care leagă Giurgiu de Ruse. Iar lucrările vor dura aproape doi ani. Nu doar șoferii sunt nemulțumiți de perioada aleasă pentru reparații ci şi oficialii români, potrivit Antena 1.

De mâine dimineață începe reabilitarea pe Podul Prieteniei și cel mai probabil calvarul pentru turiştii români care au în plan să ajungă în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Vecinii de peste Dunăre încep lucrările la jumătatea sezonului estival, dar nu le vor termina nici vara viitoare.

„Lucrările vor dura aproximativ 730 de zile. Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat”, spune Raluca Stan, Poliția de Frontieră.

Rutele alternative pentru cât vor dura reparaţiile la podul Giurgiu-Ruse

Luăm exemplul unui șofer care pleacă din Bucuresti cu destinația Thassos. De maine sunt doua variante pe care le va putea lua in calcul. Fie alege drumul clasic, pe podul Giurgiu-Ruse, dar își asuma ca va avea de așteptat in coloana. Fie alege un alt punct de trecere, dar la traseu se adauga cel putin 300 de kilometri.

Ca rute alternative ar fi în Dolj, punctul de trecere de la Calafat-Vidin, în Constanța Negru Vodă sau punctul Silistra-Ostrov în Călărași. Şi bacul poate fi o soluție, pe la Zimnicea și Bechet.

De la Zimnicea, trecerea graniței cu bacul se face de la ora 6 dimineața și până aproape de miezul nopții. Pentru o mașină, prețul este de 65 de lei, iar pentru un pasager de 5 lei.

Nici ministrul Transporturilor nu e incantat de decizia bulgarilor. Mai ales că în aceasta perioada soferii au de trecut un hop si la noi: Valea Oltului este inchisa timp de o lună.

„Nu e partea română cea care a decis. Sunt lucrări pe malul bulgar. Bulgarii fac aceste lucrări, ne-au înștiințat. Am încercat să avem dialoguri. Nu s-a găsit înțelegere, au dorit neapărat să înceapă aceste lucrări în această vară. E pe partea lor, e dreptul lor până la urmă. Eu aș fi făcut un pic altfel”, spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

În prima etapă, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria. Ulterior muncitorii se vor muta pe sensul de ieșire, spre România. În tot acest timp, șoferii vor fi dirijați prin semafoare.

Poliția de Frontieră promite măsuri de fluidizare a traficului după începerea lucrărilor la podul Giurgiu-Ruse

Vara anului 2024 ar putea fi una de neuitat pentru românii care merg în concediu în Grecia și Bulgaria. Turiștii s-ar putea confrunta cu cozi mari la punctul de trecere a graniței.

Reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oferit câteva sfaturi de aur pentru cei care merg în vacanță în cele două țări. Cum pot evita aglomerația de la graniță.

Zecile de minute petrecute de români la frontieră, pe drumul spre destinațiile de vacanță alese, au devenit deja o tradiție. Anul acesta, lucrurile se pot complica, pe fondul lucrărilor de reabilitare a podului Giurgiu – Ruse.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă