3.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalRusia va limita serviciile VPN care reprezintă o "amenințare" la adresa securității

Rusia va limita serviciile VPN care reprezintă o “amenințare” la adresa securității

Rusia intenționează să blocheze anumite rețele private virtuale (VPN) și protocoale considerate de o comisie de experți ca reprezentând o amenințare, a anunțat agenția de știri de stat RIA, citând o corespondență a ministerului digital, potrivit Reuters.

Cererea de servicii VPN a crescut vertiginos după ce Rusia a restricționat accesul la unele rețele sociale occidentale, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor în Ucraina în februarie 2022.

O lege rusă din 2017 i-a obligat pe furnizorii de tehnologie VPN să coopereze cu autoritățile ruse și să restricționeze accesul la conținutul interzis de Rusia sau îi va interzice pe teritoriul Rusiei.

Multe servicii VPN sunt încă utilizate pe scară largă în Rusia și a avut loc o dezbatere publică între legislatori cu privire la cât de departe trebuie să se meargă pentru a bloca serviciile VPN care permit accesul la informații interzise, dar și la o serie de alte informații.

RIA a citat un răspuns din partea ministerului digital.

“Pe baza unei decizii a comisiei de experți… filtrarea anumitor servicii VPN și a protocoalelor VPN poate fi efectuată pe rețeaua de comunicații mobile pentru traficul străin identificat ca o amenințare”, a transmis ministerul.

RIA a afirmat că ministerul consideră că ocolirea restricțiilor privind anumite informații este considerată o amenințare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Crăciunul acesta fii în tendințe: cele mai căutate seturi de parfum pentru sărbători

Crăciunul 2023 se apropie! Magazinele online au pregătit deja surprize excelente pentru luna decembrie – seturi cadou de parfumuri și calendare de Advent. Acum...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
00:00:38

VIDEO. Accident de autobuz în Thailanda, soldat cu mai mulți morți

Un autobuz a pierdut controlul și s-a izbit de un copac în Thailanda, ucigând cel puțin 14 pasageri și rănind peste 20 de persoane,...
Ultima oră
Pe aceeași temă