24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 735. Rusia insistă că a ucis mercenari francezi...

Rusia – Ucraina, ziua 735. Rusia insistă că a ucis mercenari francezi în Ucraina

Sergey Naryshkin, șeful serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a declarat că președintele Emmanuel Macron va fi nevoit să recunoască moartea unor “mercenari” francezi în Ucraina.

„Mai devreme sau mai târziu, Macron va trebui să dezvăluie acest adevăr urât dar el încearcă să întârzie cât mai mult această mărturisire”, a susținut șeful SVR, citat de presa de stat de la Moscova.

Naryshkin afirmă că militarii francezi se află în Ucraina în calitate de voluntari dar în ultima perioadă numărul voluntarilor a scăzut, pe măsură ce printre acești militari occidentali s-au înregistrat victime, ca urmare a atacurilor Rusiei.

Oficiali ai Moscovei au anunțat de mai multe ori, în ultimele săptămâni, că armata rusă a ucis cetățeni francezi care luptau de partea Ucrainei. Rusia susține că într-un singur atac, cel din 17 ianuarie 2024, ar fi distrus o bază temporară pentru “mercenari” străini, care se afla în apropierea orașului Harkov. Printre cei uciși la 17 ianuarie s-ar fi numărat “zeci” de cetățeni francezi, susține Rusia. Tot Rusia susține că a ucis, în Ucraina, și “mercenari” din Polonia.

Citește și:

În Ucraina s-ar afla instructori și ofițeri de informații din NATO

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvern: Salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt bugetate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt...

O rețea uriașă de fraude online a fost anihilată în urma unei operațiuni globale

Cetăţeanul chinez Yunhe Wang a fost arestat pentru că ar fi fost creierul din spatele unei reţele uriaşe care a furat miliarde de dolari....

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă